Till och från Arlanda

Det finns flera mer eller mindre smidiga sätt att ta sig till Arlanda Flygplats. Att åka med egen bil är så klart smidigt men tänk då på att parkering i anslutning till flygplatsen kostar ganska mycket. Här går vi igenom olika sätt att ta sig till Arlanda.

Avstånd till Arlanda Flygplats

Nedan följer avstånd till Arlanda Flygplats och ungefärlig restid med bil.

Stockholm centrum41 kmcirka 40 minuter
Uppsala centrum36 kmcirka 30 minuter
Västerås centrum107 kmcirka 1 tim 10 min
Sollentuna centrum25 kmcirka 20 minuter
Norrtälje centrum54 kmcirka 50 minuter

Egen bil

Om du åker från Stockholm centrum följer du E4 norrut och följer därefter skyltning mot Stockholm Arlanda Airport. Åker du från Uppsala-hållet följer du E4 söderut och följer skyltar mot Stockholm Arlanda Airport. Flygplatsen ligger cirka 4,2 mil från Stockholm centrum och 3,6 mil från Uppsala centrum. Räkna med cirka 40 minuters bilfärd från Stockholm centrum och 30 minuter från Uppsala centrum. 

Taxi

Taxi är relativt dyrt men också väldigt smidigt. Det går ofta att få ett fast pris på resa från Stockholm City till Arlanda flygplats. Priserna brukar ligga från cirka 550 kr upp till 800 kronor för en enkel resa. Tänk på att priserna blir högre om du ska göra flera stopp på vägen och hämta upp fler passagerare. 

Arlanda Express

Med Arlanda Express reser du från Stockholm C till Arlanda på bara 18 minuter. Fördelen är enkelheten och avgångarna är täta (cirka 15 minuter mellan). Nackdelen är att det är ganska dyrt. Enkelresa för en vuxen kostar 340 kr (maj 2024) och ett barn kostar 160 kr. Tur-och-retur-biljett ger en liten rabatt på totalen. Ska man åka en hel familj blir det förmodligen billigare att åka Taxi. 

Flygbussarna

Flygbussarna är betydligt billigare än Arlanda Express, nackdelen är att det tar 45 minuter istället för 18 minuter. Flygbussarna brukar avgå med 20-minutersintervall från Stockholm C. Enkelresa för en vuxen kostar 129 kr (maj 2024). Köper man tur-och-retur-biljett får man 20% rabatt. Det finns också gruppbiljetter som ger rabatt på grupper med 3 eller 4 vuxna. 

Kollektivtrafik

Om du har ett SL-kort så är detta det billigaste sättet att ta sig till Arlanda, men det är lite mer omständligt än de övriga sätten. Först tar du pendeltåg till Märsta och därefter byter du till buss 589 eller 583 som stannar vid alla terminalerna på flygplatsen. Det är också möjligt att ta pendeltågen mot Uppsala som stannar på Arlanda men då tillkommer en “passageavgift” på 135 kronor för en vuxen (maj 2024). Om du tar bussen från Märsta till Arlanda utgår inte någon passageavgift.