Om Arlanda Flygplats

arlanda-terminal-wide

Arlanda Airport är Sveriges mest trafikerade flygplats med över 20 miljoner passagerare årligen. I norden är Arlanda den tredje största flygplatsen (efter Köpenhamn-Kastrup och Oslo-Gardermoen flygplats).

På flygplatsen

Arlanda Airport är Sveriges största flygplats med fyra terminaler.

Fyra terminaler

Arlanda har i dagsläget fyra terminaler. Terminal 2, 3, 4 och 5. Terminal 2 och 5 är för utrikestrafik och 5:an är den största terminalen. Det finns ingen Terminal 1.
Mellan terminalerna är det gångavstånd, men relativt långt mellan Terminal 2 och 5 (cirka 1km). Terminal 5 var den första terminalen som byggdes och kallades då Arlanda Utrikes; på den tiden gick all inrikestrafik från Bromma flygplats. När SAS la ner sin inrikestrafik från Bromma byggdes Terminal 4 som då kallades för Arlanda Inrikes.

Sky City

Sky City kallas den del i Arlandas terminalbyggnad som bland annat har tre hotell (Clarion Hotel Arlanda Airport, Radisson Blu SkyCity Hotel och Rest and Fly), en del butiker, restauranger och valutaväxlingskontor.

Fakta om Arlanda Airport

Med över 20 miljoner passagerare årligen är Arlanda Airport Sveriges största flygplats. Den tredje största i Norden efter Köpenhamn-Kastrup och Oslo-Gardermoen. IATA-förkortningen av Arlanda är ARN (ICAO-förkortningen ESSA). Arlanda Airport ligger i Sigtuna kommun, Stockholms Län.

Vanliga destinationer

De vanligaste destinationerna (2014) från Arlanda flygplats är Köpenhamn tätt följt av London och Oslo.
En destination som man kan åka till från Arlanda är Alicante (ort i Spanien). Vill man vara förberedd kan man hyra bil Alicante flygplats redan innan man åker för att vara säker på att man har en bra hyrbil till en rimlig peng som står och väntar när man anländer.

Ta sig till och från Arlanda

Från Stockholm centrum tar det cirka 30 minuter med bil, 20 minuter med Arlanda Express (tåg). Du kan också ta dig till flygplatsen med Flygbussarna och Swebus. Väljer du att åka bil finns det lite drygt 20 000 parkeringsplatser i anslutning till flygplatsen.

Hyra bil på Arlanda flygplats

På Stockholm Arlanda Airport kan du hyra bil från Alamo, Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, National och Sixt. Genom att jämföra och boka hyrbil i förväg kan du vara säker på att den typ av bil du önskar finns och att du får ett bra pris. Du kan också boka en hyrbil på den flygplats du reser till. Du kan hitta information om Hyrbilar på alla flygplatser i Världen på Hyrbil Flygplats