Restauranger på Arlanda

Tack vare det stora antalet besökare som rör sig genom flygplatsen och närområdet finns det ett brett utbud av restauranger. De flesta hotell har egna restauranger och det går såklart bra att du som inte är boende besöker dessa. Det finns också restauranger ett stenkast från flygplatsen i Arlandastad eller Märsta. 

Restauranger på eller i närheten av Arlanda flygplats

La Girafe

Detta är en av de allra senaste tillskotten (öppnade i april 2024) av restauranger på Arlanda flygplats. Det är en bistro och bar som serverar varmrätter från klockan 10.00 till sent. Här finns ett brett urval från hamburgare och räksmörgåsar till kötträtter. Det är långt ifrån billigt men ändå okej sett till att det är på en flygplats. Hittills har La Girafe fått goda omdömen från sina gäster. La Girafe finns efter säkerhetskontrollen på Arlanda. 

https://www.lagirafearlanda.se/

The Gate

The Gate är restaurangen som tillhör Radisson Blu Arlandia Hotel. Restaurangen ligger inte i direkt anslutning till terminalerna, du hittar den vid hyrbilsområdet där också hotellet Blu Arlanda och Jumbo Stay Hotel ligger. Här finns ett urval av svenskt och europeisk mat och den har goda omdömen från sina gäster.

The Social Bar & Bistro

Denna bistro ligger i Clarion Hotel Arlanda Airport, bara ett stenkast från flygplatsen. Här får du en härlig utsikt över landningsbanan från våning 12 i en trevlig ombonad miljö. Här finns ett urval av rätter från hamburgare till pasta till sallader. Öppet 17.00 – 00.00 alla dagar. 

https://www.strawberry.se/restaurang/sverige/stockholm/the-social-arlanda/

Itamae Sushi

Om du är sushi-sugen kan vi rekommendera Itamae Sushi som känns oväntat bra för att vara en flygplatsrestaurang. Restaurangen ligger i anslutning till terminalerna i “Skycity”. Itamae Sushi låter dig stilla ditt sushibegär mellan 10.00 – 21.00 alla dagar. 

https://www.itamae.se/arlanda

Pocket Bar & Bistro

En bistro som ligger mitt i Skycity på Arlanda. Här serverar lunch (10.30 – 14.00) och ala carte på eftermiddag/kväll (14.15 – 21.30). Gästerna uppskattar deras “Svenska köttbullar”. Inte billigt men rimligt för en flygplatsrestaurang. 

https://www.pocketarlanda.se/

Restauranger efter säkerhetskontrollen

Det finns givetvis ett stort urval av barer och restauranger när du kommit förbi säkerhetskontrollen. Det kan vara skönt att ta en bit mat efter att man klarat av säkerhetskontrollen. Några av de nyare barer och restauranger efter säkerhetskontrollen är RC Café, Pâtisserie, 60° Bar & Brewery och La Girafe.  

Vår personliga favorit just nu om du vill ha en lite mer matigare historia är La Girafe. Vill du ha något enklare i form av en toasts/mackor (Bread Break, Brew’d, Craft n’ Draft, Taste Express mfl.), sallad (Eatery Garde, Fresh Forward), pizza (Eatery) eller burgare finns det ett stort utbud av restauranger, snabbmat (MAX, Jureskogs).